Welkom op ons nieuwsblog

Multinationals in control over financiële en fiscale processen dankzij Keeyns

Banners 1200x62848

Eerste échte Europese SaaS Tax Technology-oplossing door samenwerking Taxperience en Lefebvre Sarrut/Sdu

Wie internationaal zaken doet, weet dat de fiscaal complexe wetgeving en toenemende vereisten vanuit compliancy menig CFO hoofdbrekens kost. En dat het bijzonder lastig is om volledig in control te zijn over transacties, aangiftes en interne verrekenprijzen. Keeyns brengt hier verandering in. De SaaS Tax Technology-oplossing geeft elke multinational volledige controle over haar processen, fiscale bedrijfsvoering en document huishouding, waar en wanneer het bedrijf ook werkt. Dankzij de strategische samenwerking tussen Taxperience en Lefebvre Sarrut/Sdu is de cloud softwareoplossing verzekerd van een vliegende start op de Europese markt.

“Keeyns is het Trello voor de fiscaliteit”, zegt Ruben van Aarle, bedenker van de cloud softwareoplossing trots over zijn geesteskind. De eigenaar van Taxperience vertelt dat de slimme toepassing ‘helemaal van deze tijd’ is en het bereik van het slimme communicatieplatform net als de genoemde social media ‘oneindig’. “Dit is de fiscale software van de toekomst.”

Tax technology

Keeyns zag 4,5 jaar geleden het levenslicht en is voortgekomen uit de overtuiging van Taxperience dat tax technology internationaal opererende bedrijven kan helpen om volledige controle te krijgen over financiële en fiscale cijfers. “Als belastingadviseur zag ik bij veel multinationals hoe cfo’s worstelen om in control te blijven over transacties en aangiftes, maar ook voor transfer pricing. Ik dacht vanuit mijn jarenlange werkervaring bij de Big Four dat multinationals altijd alles precies zo hadden geregeld zoals wij belastingadviseurs dat adviseerden. Niets bleek minder waar toen ik eind 2005 voor mezelf een belastingadviespraktijk startte. Het management over internationale vestigingen gebeurde per e-mail en in Excel-documenten. De Excel sheets en mailboxen moesten op zijn kop gezet worden om belangrijke data eruit te halen of om stuurinformatie over te kunnen dragen. Aangezien veel werkprocessen aan wetten zijn gebonden, was software in mijn ogen noodzakelijk om dit probleem op te lossen.”

Keeyns draait al sinds de start met succes als minimum viable product (MVP). Al mist het nog wel het wereldwijde bereik om écht als internationaal fiscaal en financieel platform mee te tellen. “We kregen van beursgenoteerde bedrijven steeds te horen dat we de beste tax tech-oplossing in de markt hebben. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een strategische partner om onze positie te versterken en onze cloud softwareoplossing over de wereld uit te rollen. Te beginnen met Europa.”

‘Een gouden kans’

Esther van Doesburg, chief innovation manager van Lefebvre Sarrut/Sdu, noemt de samenwerking met Taxperience 'een gouden kans’ om belastingadviseurs en juristen vooruit te helpen. “Met onze internationale tak van Sdu staan we dagelijks bedrijven en professionals in de juridische en fiscale sector bij. We zorgen dat ze compliant zijn en brengen met innovatieve producten en diensten hun dienstverlening en software een stap verder. We doen dit in co-creatie met anderen. Nu ook met Taxperience. Door de handen ineen te slaan, versterken we elkaar. We zijn heel blij met hun al werkende tax technology die hiermee voor onze internationale markt beschikbaar komt.”

Keeyns geeft multinationals volledige controle over fiscale processen, aangiftes en alle documenten die hiermee verbonden zijn. De software maakt het ook mogelijk om aanverwante documenten eenvoudig te beheren. Volgens Van Aarle biedt Keeyns elke multinational toegevoegde waarde. “In eerste instantie zijn we met Keeyns gericht naar de grootste multinationals gegaan, maar de software werkt net zo goed voor kleinere bedrijven die het platform maar in één of twee landen willen gebruiken. Nu zijn wellicht veel bedrijven nog terughoudend, over 5 tot 10 jaar snapt iedereen dat je niet meer zonder tax tech kunt. En wil je zo’n conservatieve markt in beweging brengen, dan moet je kennis en krachten bundelen. Met haar ruim 200 jaar ervaring en een breed internationaal netwerk is Lefebvre Sarrut/Sdu voor ons de ideale innovatieve, sterke kennispartner. Zij hebben het Europese netwerk en de expertise in huis, wij een innovatief product dat een toekomstgerichte oplossing biedt voor de markt. Samen kunnen we Keeyns naar een hoger level tillen.”

Real time data in een dashboard

In de fiscale en financiële markt is er volgens Van Aarle dringend behoefte aan tax technology. “Waar legal tech al tijden bestaat en alom wordt geaccepteerd, wordt tax tech nog veelal als complexe materie gezien. We hebben echter een volledig werkend MVP en dankzij onze strategische samenwerking met Lefebvre Sarrut/Sdu kunnen we deze nu over Europa uitrollen. We dromen met Keeyns ook echt grote dromen.”

Hij schetst een werksituatie waarin een CFO met zijn accountant om de tafel zit om te spreken over de jaarrekening. “Zodra de vraag komt hoe het zit met de btw en de VPB, zie je doorgaans dat de CFO deze vragen doorzet naar de tax departments in de verschillende landen van de multinational. Dankzij Keeyns heeft hij in één dashboard alle real time data voor zijn neus. Hij ziet precies wat er goed is gegaan en wat niet. Doordat de data in Keeyns altijd compliant is, heb je altijd de juiste informatie op je scherm.”

De éérste Europese tax technology

Esther benadrukt dat veel Amerikanen en Chinezen proberen de Europese markt te veroveren met hun software, maar dat ze het netwerk, de kennis van de Europese markt en de werkende technologie missen die Keeyns nu wel heeft. “We zijn er dan ook trots op dat dit de eerste echte Europese tax technology-oplossing is. De internationale fiscale markt is complex, maar wij hebben dankzij onze samenwerking alles in huis om een stevige voet aan de grond te krijgen. Het netwerk en de kennis over de Europese markt én verstand van software. Wat ons betreft is voor Keeyns de sky the limit.”

Meer informatie:

Meer informatie over Keeyns vindt u via www.keeyns.com

Praktische informatie vindt u in dit persbericht.