Welkom op ons nieuwsblog

Stage bij Taxperience | De eerste stageweken van Mert!

Banners 1200x62850

Hoi! Ik ben Mert Karadeniz, 21 jaar oud en ik loop sinds een aantal weken stage bij Taxperience. Uiteraard had ik pas aan het einde van mijn stageperiode mijn ervaringen kunnen delen, maar ik vind het juist leuker om jullie mee te nemen gedurende mijn stage. Niet zo standaard, maar dat is ook waar Taxperience voor staat, ‘The not so standard”. Taxperience gaat verder dan de standaard en dat wekte direct mijn interesse. In deze blog zal ik mijn ervaringen delen over mijn eerste stageweken bij Taxperience.

Waarom Taxperience?

Momenteel studeer ik Fiscaal Recht en Economie op Fontys Hogescholen in Eindhoven en zit ik in mijn vierde en laatste leerjaar. Gedurende mijn zoektocht naar een stageplek heb ik contact gehad met een oud afstudeer stagiair van Taxperience.  Ik had begrepen dat hij heel veel had geleerd met betrekking tot de aangiftes vennootschapsbelasting. Daarnaast was hij erg enthousiast en gaf hij aan dat zowel de begeleiding als werksfeer heel prettig was. Genoeg redenen om het contact met Taxperience te zoeken en per februari 2022 mijn afstudeerstage met veel plezier te zijn gestart!

De deuren staan altijd open

Onderweg naar mijn eerste stagedag was ik licht gespannen (gezonde spanning). Dit gevoel nam eigenlijk meteen af toen ik binnen kwam. Ik werd warm ontvangen door iedereen en heb een rondje gemaakt door het kantoor om kennis te maken met alle collega’s. Na 10 weken kan ik aangeven dat dat warme gevoel er nog steeds is! Ik kan bij iedereen terecht en de deuren staan altijd open (of er moet een belangrijke meeting zijn). Eén van de partners begeleidt mij bijvoorbeeld met mijn scriptie. Als ik tijdig een meeting in zijn agenda plan, maakt hij altijd tijd voor me. Dit is iets wat ik enorm waardeer, want partners zijn drukbezet. De begeleiding bij Taxperience is goed voor stagiaires en de lijnen zijn kort.

Compliance & adviezen

Tijdens de eerste weken van mijn stage houd ik mij bezig met het maken van aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast mag ik soms ook zaken uitzoeken ter onderbouwing van een advies wat heel interessant is. Over een aantal weken ga ik zelf adviezen schrijven. Ik merk dat ik de afgelopen 10 weken al erg veel heb geleerd. Met name over de aangiftes die ik heb gemaakt. De theorie die je op school leert pas je in de praktijk toe. Dit gaat in het begin uiteraard niet gemakkelijk, maar dit went snel. Gelukkig kan ik altijd bij collega’s terecht, iedereen staat klaar voor vragen en is bereid mij te helpen. Aangezien ik tot nu toe alleen aangiftes heb ingediend en uitzoekwerk heb verricht kan ik de vergelijking met het adviseren (nog) niet maken. Dat houden jullie nog van mij tegoed! Ik heb wel gemerkt dat ik het maken van de aangiftes erg leuk vind, het maken van een aangifte is namelijk gelijk aan een puzzel. Je hebt steeds puzzelstukjes nodig om een aangifte te kunnen afronden.

Mijn doel

Mijn doel gedurende deze stage is zoveel mogelijk leren en kennis opdoen. Ik wil zoveel mogelijk leren over de verwerking van aangiftes en mezelf ontwikkelen op het gebied van advies (het schrijven van adviezen etc.). Ook wil ik uiteraard mijn vakinhoudelijke kennis verbreden. Daarnaast is het van belang dat ik erachter kom wat ik echt leuk vind. Aangezien ik van veel dingen mag proeven verwacht ik dat ik hier wel achter kom na deze stageperiode. Daarom durf ik nu al – ook al is mijn stage nog niet afgerond – Taxperience aan toekomstige stagiaires aan te raden als je op zoek bent naar een veelzijdige stage met goede begeleiding.

Tot de volgende blog!