Welkom op ons nieuwsblog

Terug naar Taxperience: associate Hedi Wouters is weer ‘thuis’

TAX 23011 Nieuwsbericht bloemetje 1200x628 2


Na haar studie en een beknopte carrière bij andere accountantskantoren, kwam Hedi Wouters bij Taxperience terecht. Bij ons voelde ze zich meteen thuis. Toch was haar échte thuis ruim twee uur rijden verderop. Na tien maanden besloot ze daarom om het zonnige zuiden te verlaten en terug te keren naar haar wortels in Zwolle. Nu is ze terug van (nooit) weggeweest. Hedi vertelt waarom ze Taxperience tóch niet kon missen.

Begin 2022 startte Hedi bij Taxperience als Associate Tax. Ze vertelt hoe ze bij ons terechtkwam: “Na mijn studie ging ik aan de slag bij een accountantskantoor in Tilburg. Daar miste ik uitdaging in het type klanten. Ik stapte over naar een groter kantoor, maar die organisatie was veel hiërarchischer dan ik gewend was. Dat lag me niet. Toen een recruiter mij benaderde, legde ik uit waar ik naar op zoek was. Hij raadde me aan om eens met Taxperience te gaan praten.”

Zo gezegd, zo gedaan. Hedi vervolgt: “Met Taxperience klikte het meteen. We werken vaak in kleine teams, waardoor onze advisering niet over heel veel schijven gaat. Daardoor zit je veel korter op de dossiers. Bovendien werkt Taxperience met grotere klanten die interessante vraagstukken hebben. Dat was precies de uitdaging die ik zocht. Na twee gesprekken tekende ik mijn contract.”

Veel verantwoordelijkheid
Eenmaal begonnen bleek de functie bij Taxperience precies wat Hedi zocht. Ze vertelt: “Het werk dat we hier doen is interessant en uitdagend. Dat voelde meteen positief. Maar wat echt het verschil maakte, is dat je hier als junior al meteen verantwoordelijkheid krijgt. Ik doe zelf klantcontact, schuif aan bij meetings en mag echt iets inbrengen. Het is heel fijn dat die ruimte er is.”

Ook het contact met collega’s beviel Hedi goed. Ze vervolgt: “De sfeer is hier heel fijn. Niet alleen tussen associates onderling, maar ook tussen de associates en partners. Iedereen werkt keihard, maar er is ook ruimte voor een grapje op z’n tijd. En we gaan er regelmatig samen op uit om leuke dingen te doen, zoals borrelen in de stad of een fanatiek potje padellen. Ik voelde me hier echt thuis.”

Niet thuis
Toch besloot Hedi na tien maanden om Taxperience te verlaten. Al was die keuze niet makkelijk: “Ik kom oorspronkelijk uit een plaatsje bij Zwolle. Mijn familie woont daar nog steeds. Omdat het een rit van twee uur is, zag ik hen niet zo vaak als ik wilde. Daarom besloot ik om terug te gaan naar het noorden en daar mijn leven op te bouwen. Inclusief nieuwe baan.”

Helaas pakte die stap niet uit zoals gehoopt. Hedi: “Ik merkte dat ik moeilijk kon aarden op mijn nieuwe plek. Dat had ik als tiener al, maar ook nu voelde ik me niet echt thuis. Ook mijn nieuwe baan beviel niet goed. Mijn werkgever had meer vaste paden waarbinnen alles gestroomlijnd was. Ik miste de verantwoordelijkheden die ik had en de vraagstukken waarin ik me echt vast kon bijten. Die ruimte was er binnen de huidige functie niet en zag ik voorlopig ook niet komen.”

Terug naar Taxperience
Al die tijd hield Hedi contact met haar collega’s van Taxperience. Ze vertelt: “Mijn oud-collega’s merkten dat de overstap me niet goed beviel. Andersom misten ze mij ook. Daarom belde Sanne Mans mij om te vragen of ik toch niet nog een keer samen wilde gaan zitten. Samen met Erik van Peursem bespraken we hoe een terugkeer bij Taxperience eruit zou zien. Ik had immers geen woning meer in Brabant, dus de reistijd naar het kantoor in Den Bosch was flink.”

Ondanks deze hobbels had Hedi meteen het vertrouwen dat ze er samen uit gingen komen. Ze vervolgt: “Taxperience stelde zich heel flexibel op. We spraken af dat ik voorlopig twee dagen op kantoor kwam werken, en de rest vanuit huis. Dit is niet standaard, maar dankzij onze prettige samenwerking wilden ze voor mij een uitzondering maken. Hierdoor is mijn reistijd te overzien. Ook ben ik 36 uur gaan werken, zodat ik elke twee weken een vrije dag heb. Dat is vooral handig als ik straks weer een woonplek dichter bij Den Bosch vind. Zo houd ik namelijk toch tijd vrij om mijn ouders te zien.”

Nooit weggeweest
De terugkeer bij Taxperience voelde als een warm bad. Hedi: “Het voelt alsof ik nooit weg ben geweest. Iedereen vindt het leuk dat ik er weer ben. En natuurlijk liggen er ook weer leuke klussen om me in vast te bijten. Weggaan was een moeilijke beslissing. Desondanks ben ik blij hoe het is gelopen. Ik hoef me nu niet meer af te vragen: wat als ik terugga? Ik weet nu dat ik daar niet gelukkig word. Dat maakt de afstand een stuk draaglijker dan die een jaar geleden was.”

Wil je ook werken bij Taxperience? Check onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Neem bij vragen contact op met Elles van Sluisveld via +31 (0)6 272 777 44.

Hedi als The Entrepeneur

“Eén van de redenen dat ik voor het beroep van fiscalist heb gekozen is omdat alles niet helemaal zwart-wit is. Er is een bepaalde ruimte waarbinnen je kunt (en mag) sturen. Daar is wel een beetje flexibiliteit voor nodig. Dat past bij het karakter van The Entrepeneur. Daarnaast ben ik kritisch. Ik kijk niet alleen kritisch naar de ander, maar ook naar mezelf. Groeien kun je alleen als je bereid bent je eigen fouten onder ogen te zien en je ervan wilt leren.”