Welkom op ons nieuwsblog

Werkgebonden personenmobiliteit – start gegevensverzameling

TAX 24025 Start gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit3

 

Dankzij de diverse media-uitingen van de overheid zal het u waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar met ingang van 1 juli 2024 is de gegevensverzameling voor de werkgebonden personenmobiliteit gestart. Deze verplichting geldt voor werkgevers met meer dan 100 medewerkers. Zij zijn verplicht jaarlijks gegevens aan te leveren over de werkgebonden mobiliteit (woon-werk en zakelijke kilometers) van hun medewerkers.

Genoemde verplichtingen zijn onderdeel van het Omgevingsbesluit, waarin de overheid zowel woon-werk en zakelijke mobiliteit als milieubelastende activiteiten heeft aangewezen. De doelstelling is om in 2030 het aantal autokilometers met 8 miljard te verminderen ten opzichte van 2016, om zo een reductie van ten minste 1 megaton CO2 te behalen.

De eerste rapportage over de werkgebonden personenmobiliteit zal uiterlijk op 30 juni 2025 moeten worden aangeleverd via het digitale platform van uitvoeringsinstantie RVO. Aangezien de registratieverplichting op 1 juli 2024 is ingegaan, is het zaak om uw administratie van werkgebonden personenmobiliteit vanaf deze maand dus goed te waarborgen.

Mocht u hierbij hulp wensen of indien u naar aanleiding van het bovenstaande vragen en/of opmerkingen heeft, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met ons Human Capital team, zij helpen u graag verder.

Taxperience heeft zorgvuldigheid in acht genomen bij het samenstellen van de informatie in dit artikel. Taxperience is echter niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade welke ontstaat door gebruikmaking van, het vertrouwen op of handelingen verricht naar aanleiding van de in dit artikel verstrekte informatie.